RO
EN

Scolarizare pentru studenti in automatizari industriale

Ajutam studentii care doresc sa activeze in domeniul automatizarilor industriale sa faca trecerea catre practica.

Contacteaza-ne

Curs pentru STUDENTI

Pentru studentii de la facultatile de Mecatronica, Automatica si Inginerie Electrica care doresc sa se initieze in domeniu automatizarilor industriale punem la dispozitie programe de practica cu o perioada de minim 6 luni. Studentii vor aplica in practica cunostintele invatate in facultate, vor capata noi cunostinte si vor invata cum se creaza proiecte de automatizare.
Ne dorim ca studentii care participa la programul propus, sa fie capabili sa realizeze un proiect independent, sa cunoasca echipamentele de automatizare si sa poata demonstra experienta acumulata.

Parerile studentilor

Spune-ne cine esti si de ce vrei sa lucrezi in automatizari industriale

Esti student intr-unul din anii de studiu intr-un domeniu ce are tangenta cu automatizarile industriale si iti doresti sa te pregatesti pentru a lucra in domeniu dupa terminarea facultatii. Iti oferim sansa sa cunosti tot ce stiu inginerii cu vechime si sa devi la fel de bun ca ei.

Stai de vorba cu noi si spune-ne cine esti, de ce ai ales acest domeniu, care este scopul tau dupa terminarea facultatii si cat timp si dedicare poti aloca pentru a invata.

Ne dorim sa te implici cat mai mult si sa-ti dai interesul. Timpul este valoros si nu dorim sa ne pierdem vremea.

Oferim un program in 7 pasi prin care te poti pregati pentru cariera pe care o doresti. Vei studia pe cont propriu sub indrumarea noastra, te vom invata ce nu poti gasi pe internet, vei studia cum sa ii inveti pe altii ceea ce tu ai invatat, te vom ajuta sa iti creezi un portofoliu, te vom ajuta sa creezi aplicatii reale si te vom implica in proiectele noastre.

Indiferent in ce oras locuiesti, primele intalniri vor fi online, apoi pe parcurs ne vei vizita la birou.

Invata cu ce echipamente vei lucra

In primul pas al programului de invatare vei invata despre echipamentele electrice si electronice care se folosesc in industrie. Acest studiu este crucial in crearea proiectelor de automatizare.

Am pregatit o lista de echipamente, ex. senzori, motoare, servomotoare, PLC, etc. din care iti vei alege. Te vom indruma spre a intelege care sunt caracteristicile fiecaruia, apoi treaba ta va fi sa gasesti modele, tipuri, producatori, diferentiatori, etc. astfel atunci cand vei fi pus in situatia alegerii unor echipamente pentru un proiect va trebui sa stii care este cel mai potrivit.

Vei participa la dezbateri despre care produs este mai bun tehnic si ii veti invata pe ceilalti participanti in program despre echipamentele pe care le-ai studiat.

Electric + programare = automatizari

Un inginer in automatizari trebuie sa cunoasca cum functioneaza un motor electric dar si cum se programeaza un PLC. Cunostintele pentru acest domeniu trebuie sa includa: alegerea echipamentelor electrice si electronice, proiectarea schemelor electrice de automatizare si programarea PLC-urilor, HMI-urilor, SCADA, folosind limbaje de programare dedicate echipamentelor, precum si limbaje uzuale precum Visual Basic, Java, C, etc.

Rolul nostru este de a te indruma in alegerea echipamentelor, de a te invata sa proiectezi schemele electrice, de a te invata cum functioneaza un PLC si de a te indruma in programare.
Rolul tau este de a cunoaste echipamentele, de a invata de la noi proiectare electrica si cum functioneaza si se programeaza PLC, HMI, SCADA si alte programe. Programarea folosind diverse limbaje este ceva ce trebuie sa cunosti inaintea participarii in acest program. Orice limbaj nou va trebui invatat de tine intr-un timp scurt.

Vei invata cum sa gandesti o schema electrica, cum sa generezi logica de functionare a unui proiect de automatizare, cum sa transformi logica de functionare in program, cum sa raspunzi la intrebarea "Ce se intampla daca?" si cum sa abordezi proiectele in mod real.

Contribui la procesul de invatare cu ceea ce tu ai invatat

Sa stii sa creezi un proiect de automatizare este grozav. Sa stii sa explici altcuiva cum faci tu munca este o arta. Pentru ca ai trecut prin pasii 2 si 3, si mai ales pentru ca fiecare participant va studia alte echipamente, va invata sa programeze PLC-uri de la alt producator, esti responsabil sa ii inveti ceea ce tu ai studiat si in acelasi timp sa ceri sa fii invatat ceea ce alti au studiat.

Pentru ca este multa informatie de asimilat si inteles, existand multe echipamente si producatori, am ales aceasta metoda prin care informatia sa fie imprastiata si sa se creeze colaborare intre participanti.

Iti creezi un portofoliu personal de lucrari

Stiu ca esti obisnuit doar sa asimilezi informatie si sa nu faci nimic cu ea. Asta te invata scoala. Noi ne dorim sa te pregatim pentru viata reala, acolo unde trebuie sa demonstrezi ca stii sa faci ceva si sa arati ca ai facut ceva.
Stim ca un CV este tot ce ai fost invatat sa construiesti si sa reproduci niste raspunsuri inteligente la angajare. Insa stii ce? Nu prea ai ce trece in CV si nici raspunsuri inteligente nu cunosti.

Vrei sa mergi la angajare cu textul "Am venit sa invat"? Sau vrei sa mergi cu textul "Am facut asta cu rezultatele acestea" si sa si poti demonstra. In acest program vrem sa poti avea cat mai multe informatii de prezentat la angajare si sa poti demonstra ca tu le-ai facut. Este un pas obligatoriu ce implica construirea de informatii scrise, audio si video, plasate pe internet care sa te sustina in procesul de angajare.

Participi la cresterea ta profesionala

Trecand prin cei 5 pasi consideram ca vei fi pregatit sa incepi sa creezi aplicatii reale. Activam in domenii diverse si lucram cu PLC-uri produse de multi producatori. Pentru asta este nevoie de creare de solutii tehnice, de transcriere a programelor intre PLC-uri si de desenare a interfetelor grafice in diverse programe.

Orice ajutor pentru cele scrise mai sus ar fi binevenit din partea ta. Vei dezvolta functii care vor rula pe PLC-uri in aplicatii reale, vei desena interfete grafice care vor fi vazute de operatori ai instalatiilor si vei ajuta la crearea de solutii tehnice care vor fi prezentate clientilor.

Vrei sa creezi ceva nou? Implica-te in proiecte reale

Toate proiectele pe care le facem sunt creatii unicat si sunt rezultatul viziunii noastre. Daca stii ca esti bun in programare si identifici domenii in care poti crea programe te invitam sa te alaturi. Daca putem sa iti dam proiecte sa le construiesti si esti apt pentru asta, te invitam sa lucrezi alaturi de noi. Iti vom oferi remuneratie pentru proiectele/programele realizate.

Ti-am prezentat programul nostru de practica in 7 pasi. Daca este ce ai tu nevoie pentru viitorul tau si esti dispus sa investesti timp si dedicare, te invitam sa participi. Te mai informam doar ca intalnirile vor fi saptamanale, vom stabili in fiecare zi de luni obiectivele pentru saptamana in curs si tu va trebui sa prezinti in urmatoarea zi de luni rezultatele actiunilor. Intelegem ca vei avea sesiuni si concedii si vom tine cont de aceste perioade.

De ce sa participi la cursurile de PRACTICA ?

Afli despre echipamentele de automatizare, care sunt, cum functioneaza si cum se folosesc

Inveti sa proiectezi si sa desenezi scheme electrice in care reprezinti cum se conecteaza echipamentele de automatizare

Inveti programarea de PLC si programare de interfete grafice

Inveti cum sa ii inveti pe alti despre ce tu ai invatat

Iti creezi un portofoliu de lucrari pe care il poti trece in CV

Construiesti produse software care pot fi folosite in aplicatii reale

Te implici in proiecte reale pentru care esti remunerat

Care sunt BENEFICIILE participarii la curs?

Capeti informatii teoretie si practice pe care le poti folosi atunci cand te angajezi.

Poti sa adaugi informatii la sectiunea experienta din CV.

Poti demonstra experienta reala in domeniul automatizarilor industriale.

O sa ai un portofoliu de lucrari pe care il poti prezenta la angajare.

Beneficiezi de consultanta din partea unor persoane cu multa experienta in domeniu.

Beneficiezi de suport tehnic atunci cand te angajezi in domeniu si ai nevoie de ajutor.

Esti in cautare de practica in automatizari industriale?