RO
EN

Scolarizare pentru ingineri in automatizari industriale

Oferim pregatire de specializare pentru inginerii care doresc sa lucreze in domeniul automatizarilor industriale.

Contacteaza-ne

Curs pentru ingineri in AUTOMATIZARI INDUSTRIALE

Pentru persoanele care vor sa construiasca automatizari pentru procesele de productie am creat un curs bazat pe experienta acumulata. Este un curs unic care ofera informatii si experiente care se obtin la locul de munca in anii de zile. Am impartit acest curs in module si vrem sa oferim fiecarui participant timpul necesar in care sa asimileze informatia.

Modulul 1: Transformarea proceselor industriale in aplicatii de automatizare

Pe baza descrierii si a schemelor P&I, un proces industrial se transforma intr-o suma de echipamente cu o logica de relationare intre ele si o logica de functionare individuala. Rolul unui inginer de automatizari este de a intelege procesul, de a gasi cele mai potrivite echipamente si cea mai optima logica de functionare. In acest modul abordam procese industrile variate, analizam functionarea echipamentelor industriale si invatam sa cream documentele necesare pentru urmatorii pasi.

Modulul 2: Proiectarea schemelor electrice de automatizare

O aplicatie de automatizare se compune din 3 parti: masurare, logica si control. Pentru masurare si control este nevoie de un suport fizic reprezentat de tablouri si instalatii electrice de automatizare. Rolul unui inginer de automatizari este de a cunoaste modul de conectare a echipamentelor si de a le aranja intr-o logica electrica. In acest modul vedem si intelegem cum se conecteaza electric echipamentele si cum se intocmeste o schema electrica de automatizare.

Modulul 3: Crearea algoritmilor de programare

Componenta de logica care este raspunzatoare de functionarea automatizarii se defineste in 3 moduri: literar, abordat in modulul 1, algoritmic, pe care il studiem in acest modul si in limbaj de programare specific platformei pe care se lucreaza. Algoritmi au o structura aparte si sunt necesari pentru scrierea programelor intr-un limbaj de programare. In acest modul invatam structura algoritmilor, transformam logica in algoritmi care pot fi transcrisi in orice limbaj de programare.

Modulul 4: Programarea PLC-urilor de la mai multi producatori

Creierul automatizarilor, PLC-ul este echipamentul programabil care contine logica de functionare si controleaza procesul de productie. Programele pentru PLC-uri sunt scrise in limbaje proprii, limbaje comune PLC-urilor de la diversi producatori, totusi cu diferente notabile. In acest modul invatam cum sa transcriem un algoritm intr-un program, cream functii standard pe care sa le folositi in proiectele voastre si luam contact cu medii de programare de la mai multi productori.

Modulul 5: Construirea interfetelor de monitorizare si control

Ca procesul sa fie complet automatizat este nevoie de o interfata de monitorizare si control pentru operatorii umani. Scopul ei este de a oferi informatii despre proces si de facilita controlul uman. Mediul de afisare a interfetelor poate fi de la ecrane mici HMI, dispozitive mobile, pana la dispecerate cu mai multe monitoare. In acest modul invatam sa cream interfete grafice intuitive, sa afisam date din PLC, sa lucram cu baze de date si cu aplicatii terte, sa generam rapoarte si sa scriem manuale de operare.

Modulul 6: Punerea in functiune a aplicatiei de automatizare

Punerea in functiune reprezinta procesele de instalare a programelor, de configurare, de pornire, de testare si modificare. In acest modul abordam punerea in functiune teoretic, cu pasii de urmat, simulam programele pe care le-ati creat la modulele precedente si invatam cum se instruiesc persoanele care vor lucra cu automatizarea facuta de voi. Ca experienta sa fie completa, la primul proiect al vostru vom fi alaturi de voi pe santier pentru a va ajuta cu punerea in functiune.

De ce sa participi la cursul de DEZVOLTARE ?

Inveti cum se creaza o automatizare industriala pornind de la un proces de productie.

Lucrezi pe un proces real si construiesti automatizarea asa cum ai face-o la locul de munca.

Inveti sa studiezi documentatii si te familiarizezi cu o gama larga de echipamente de automatizare.

Inveti sa construiesti si sa desenezi o schema electrica de automatizare pentru tablouri si instalatia din camp.

Capeti o gandire analitica si logica si inveti sa transformi procese de productie in logica de functionare.

Inveti programare industriala pe platforme de la diversi producatori si iti creezi o librarie de functii.

Creezi documentele necesare unei aplicatii de automatizare.

Care sunt BENEFICIILE participarii la curs?

Capeti experienta teoretica si practica in munca de inginer automatizari.

Mergi la angajare mult mai stapan pe fortele proprii pentru ca stii cum se face.

Beneficiezi de consultanta din partea unor persoane cu multa experienta in domeniu.

Pleci de la curs cu materiale pe care le poti folosi in munca zilnica.

Ai o persoana de suport care te va ajuta in primul tau proiect.

Cum se desfasoara cursul?

Cursul se desfasoara pe o perioada de 6 luni, cate 1 luna pentru fiecare modul. Modulele au o perioada de invatare si o perioada de implementare.
Perioada de invatare dureaza de la cateva zile la 1 saptamana si presupune transferul de informatii necesare implementarii modulului, perioada pe care o vom parcurge impreuna.
Perioada de implementare are o perioada de cateva saptamani si implica munca necesara fiecarui modul in cel mai real mod posibil. Este o perioada de munca individuala cu ajutor din partea noastra acolo unde nu te descurci.
Trecerea la urmatorul modul implica finalizarea modulului anterior.

Cursul se desfasoara online sau in sala in functie de participanti. Sesiunile vor fi individuale si de grup tinute la ore stabilite de comun acord.

Cat costa acest curs si care sunt conditiile de participare?

Modular

2000 lei/ Modul
  • Oricare modul, la data stabilita de comun acord
  • Dovada cunoasterii informatiilor necesare pentru inscriere la modul
  • Experienta in domeniul automatizarilor industriale
  • Achitarea integrala a pretului

Complet

5000 lei/ Curs
  • Discutie preliminara despre intentia de a profesa in domeniu
  • Studii si experienta in domeniul electric
  • Notiuni si experienta in programare
  • Disponibilitate de lucru individual pe o perioada lunga de timp
  • Achitarea integrala a pretului

Vrei sa participi la cursurl de DEZVOLTARE?